Meniu
Magazin
Filtru
Mai mult
Categorii
Marca
Tot ce trebuie să știi când cumperi termopane
8 iulie, 2022 de
web

De când cauți termopane te-ai ciocnit cu o mulțime de coeficienți și date tehnice pe care nu-i înțelegi?

Ți se pare că e un domeniu prea greu și niciodată nu vei reuși să pătrunzi în esența datelor, pentru a fi un cumpărător informat, în stare să faci o alegere corectă, alegere proprie, neinfluențată de publicitatea din domeniu și de vânzătorii din magazine?

Să știi că te înțelegem perfect! Chiar este dificil dacă niciodată nimeni nu a încercat să-ți explice pe îndelete despre ce și la ce se referă fiecare coeficient și cifră!

Pentru că vrem să te ajutăm și ne dorim consumatori informați, am elaborat un material explicativ, pe înțelesul tuturor!

Acest material te va ajuta să interpretezi cifrele și datele tehnice care se atribuie în mod normal la descrierea produselor de tâmplărie.

Deci, să începem.

  • Număr de camerede la 3 la 7

Experiența ne arată că majoritatea cumpărătorilor se conduc doar după acest criteriu atunci când își aleg tâmplărie, lucru total greșit, și mai departe vei înțelege de ce.

Deci, numărul de camere e o caracteristică a profilelor (ferestrele termoizolante fiind un ansamblu de mai multe elemente, cele mai principale fiind profilul, sticla, feroneria și garniturile), și din câte deja cunoșți, există profile cu 3-7 camere, 5 fiind un mediu bun, dacă și celelalte aspecte, precum adâncimea constructivă, nu au fost neglijate.

  • Adâncime constructivă: 70 mm / garnitură de contact

Adâncimea constructivă e despre lățimea profilului. Ea poate varia de la 60mm la 92mm, în dependență de numărul de camere al profilului. 

Profilele de 3 și 4 camere se construiesc pe adâncime de 60 mm, profilele de 5 și 7 camere se construiesc pe adâncimi cuprinse între 70 și 92 mm.

  • Izolare termică: Uf = 1,3 W/m²K

Uf este coeficientul de transfer termic

Uf se măsoară in W/m2K. 

Uf reprezinta cantiatea de energie (sub forma de caldura) ce se risipește pe o suprafață de 1 m2 în interval de o secunda, în condițiile unei anumite temperaturi interioare respectiv exterioare.

Un Uf cât mai mic asigură o pierdere de energie cât mai mică, prin urmare și o izolare mai eficientă a ansamblului de termopan.

Important e să nu confundați valoarea U cu UF. U reprezintă coeficientul de transfer termic al profilului sau al geamului, pe când Uf – coeficientul de transfer termic general. Pentru că se ia în calcul câta căldură poate pierde întregul ansamblu, Uf se calculeaza ținând cont de U geam si U profil, la care se adaugă  distantierul dintre foile termopanului.

Cu cât mai mica valoarea Uf, cu atât mai eficientă izolarea geamului.

  • Izolarea fonică: până la Rw,P= 45 dB

Unitatea de masurare a nivelului sunetului se numeste decibel (dB). Ca referinta, o soapta are 30 dB, o conversatie normala 60 dB, un computer 40 dB, un aspirator 75 dB, un ciocan pneumatic 110 dB, un avion care decoleaza 140dB.

Scopul unui termopan este de a reduce la maxim zgomotul de afara. Deci, cu cât acest coeficient este mai mare, cu atât izolarea fonică  este mai bună.

  • Protecţie antiefracţie: până la clasa de rezistenţă 3 (WK3) (DIN ENV 1627)

Indicii de tip DIN ENV 1627 reprezinta certificatele de conformitate și standardizare.

Standardul DIN impune verificarea ferestrelor echipate cu sisteme antiefracţie şi clasificarea lor în diferite clase de rezistenţă, de la 1 până la 3, astfel avem

Clasa RC2N 

Protecţie îmbunătăţită împotriva utilizării sculelor simple (de exemplu şurubelniţă, cleşte sau mistrie).

 Clasa RC2 

asigură un nivel de protecţie identic cu cel oferit de clasa RC2N, inclusiv utilizarea unui geam securizat.

 Clasa RC3 

Protecţie optimă împotriva utilizării unor scule grele (de exemplu o rangă).

  • Permeabilitatea la aer: clasa 4 (EN 12207)

Permeabilitate este proprietatea unei ferestre închise de a permite aerului sa treaca

Permeabilitatea la aer a unui profil se exprima prin 5 clase: clasa 0 – pentru profilele care nu au fost supuse la incercari si clasele 1-4 in functie de gradul mai scazut sau mai ridicat al permeabilitatii. Clasa 4 este clasa cu caracteristicile cele mai bune.

EN 12207 – certificatul de conformitate

Cu cât permiabilitatea la aer are un grad mai ridicat, cu atât izolarea fonică este mai bună.

  • Etanşeitatea la averse: până la clasa 9A (EN 12208)

Etanseitatea la apa reprezinta capacitatea ferestrei, inchise si blocate, de a se opune patrunderii apei.

Clasa 9A reprezintă cel mai înalt grad al etanseitatii la averse.

EN 12208 certificatul de conformitate

E simplu, nu-i asa? Credem că ne-am făcut treaba de profesor pe nota 10.

Tu ce zici, ți-au mai rămas întrebări?

Dacă ți-au rămas întrebări, nu ezita sa ne contactezi sau să completezi formularul de mai jos, ne bucuram sa te ajutam fara nici o obligatie din partea ta. 

Distribuiti aceasta postare
Arhiveaza

Citeste în continuare
Termopane cu 7 camere ?
🙂 Aveți întrebări despre produsele sau serviciile noastre? Întrebați și vă vom răspunde cât mai curând posibil.