Această întrebare este foarte des întâlnită, din motiv că puțini cunosc diferențele dintre aceste două, ceea ce le împiedică să facă o alegere corectă. În majoritatea cazurilor, cumpărătorul este pus în situația de a se baza pe recomandările vânzătorului, fără să fie sigur că face o alegere corectă.
Și pentru că știm că o ușă de garaj e o investiție importantă pentru unii, am decis să detaliem subiectul și să oferim niște explicații cât mai logice și argumentate, ca într-un final, să fii sigur de alegerea făcută.
Să începem!
Ușile sectionale de garaj sunt montate direct în spatele golului. Inițial, sunt acționate vertical iar după deschiderea ușii sunt poziționate sub tavan, paralel cu podeaua.
Printre cele mai importante avantaje se numeră
- panouri sandvici cu grosime de 40 mm
- izolatie termica si fonica excelenta
- panouri realizate din otel galvanizat
- Garantarea funcționării unui număr de 15 000 / 25 000 de ciclur
- permit incastrarea ferestrelor termopan
- complexitate medie a ansamblului, costuri mici
- Sistem de siguranță la ruperea arcurilor
- Sistem de siguranță împotriva prinderii degetelor între panouri
- Sistem de securitate împotriva tentativelor de intare prin efracție
- Posibilitatea deschiderii de urgență în cazul unei pene de curent
- Aspect estetic
În ce caz nu îți poți monta o ușă de garaj secțională?
În cazul în care ai un gol de garaj care nu a fost construit corect, și aici ne referim la grinda-buiandrug, peretii laterali care trebuie să aibă o anumită dimensiune pentru a permite montajul unei usi sectionale, trebuie să alegei un model de ușă de tip rulou, sau să reconstruieșți pereții pentru a permite montajul unei uși de garaj sectionale.
Indicat este să apelezi la un specialist încă la etapa de construcție pentru a pregăti golul de montaj în așa fel încât să permită montajul ușilor de garaj secționale.
Usi garaj tip rulou
Ușile de garaj de tip rulou cu lamele de 55 mm sau cu lamele de 77 mm sunt confecționate din materiale de calitate, care le garantează rezistență în timp și împotriva acțiunii factorilor meteorologici. Sunt realizate din lamele termoizolante cu grosimi diferite, umplute cu spuma poliuretanică izolantă.
Printre avantajele de bază se numără
- Caseta este realizata din aluminiu, are forma tesita la 45ᵒ și este vopsită în câmp electrostatic
- Lamelele sunt neperforate, termoizolante și fabricate din aluminiu cu grosimea de 55 mm. Sunt umplute cu spumă poliuretanică cu grosime mare si densitate optimă, pentru o izolație termica sporită
- Acționarea standard este cea cu arc, iar sistemul antiefracție recomandat este cel cu yala
- Acționarea opțională se realizează cu motor, iar în caz de urgență (pană de curent), ușa este prevazută cu acționare cu manivela
- sunt folosite la garaje speciale, atipice
Din informația prezentată mai sus, putem trage concluzia că ambele tipuri de uși de garaj sunt bune, însă, ușile de garaj secționate au un număr de avantaje mai mare decât ușile de tip rulou.
La sigur te întrebi care este diferența de preț dintre acestia două, ei bine, ușile de garaj sectionale sunt cu aproximativ 10% mai scumpe decât cele de tip rulou.
Și pentru că informația e prea tehnică și cel mai probabil nu dorești să te complici prea mult, îți recomandăm să apelezi la specialiști, la o companie de încredere care îți va executa lucrările cu maximă seriozitate și responsabilitate.
Ne dorim să te ajutăm și să te avem pe lista de clienți mulțumiți, iată de ce te îndemnăm să ne contactezi chiar acum, fie la numărul de telefon 40 236 810 121, fie completând cererea de mai jos!