Meniu
Magazin
Filtru
Mai mult
Categorii
Marca
Achiziția de ferestre- Investiție ori risipă de bani- tu alegi! PARTEA – 1!
8 iulie, 2022 de
web

În activitatea noastră zilnică, prea des ne întâlnim cu situația în care pentru unii, achiziția de ferestre a însemnat o mare pierdere de bani, timp și stres. 

Este foarte trist să vedem cum oamenii își repară ferestrele de câteva ori pe an, chiar dacă acestea nu au nici măcar 3 ani de la instalare.

Se întâmplă din câteva motive

  1. Dorința de a face economii 
  2. Consultanță proastă
  3. Lipsa unor cerințe față de caracteristicile și rolul pe care trebuie să-l aibă ferestrele în cadrul proiectului

Tocmai din aceste motive, ne-am gândit să creăm o serie de postări, prin intermediul cărora, zilnic, să vă demonstrăm că o investiție bine gândită și calculată, se va răscumpăra chiar în primii ani de la exploatarea ferestrelor.

Timp de 5 zile, vom demonstra că o Fereastră Obișnuită este o adevărată pierdere de bani, timp și stres, în timp ce fereastra Prestige 80 e o investiție în cel puțin, viitorii 25 ani, ceea ce înseamnă că valoarea imobilului Dumneavoastră va crește – astăzi, mâine și poimâine.

Important, toate calculele care vor fi prezentate, sunt făcute pentru o casă cu 10 ferestre, cu o suprafață vitrată totala de 18mp.

Să începem.

ZIUA 1 – Coeficientul de tranfer termic 

Putem sau nu influența valoarea facturilor de energie, curent sau gaz?

Veți spune că nu, întrucât creșterea prețurilor pentru energie este un factor pe care nu-l putem controla, în astfel de caz, rămâne doar să ne conformăm situației și să achităm facturile care ne întristează de la lună la lună. 

Dar, cum vi se pare perspectiva de a controla această situație? 

Cauza principală, de ce cheltuielile pentru energie sunt mari, o reprezintă ferestrele izolate necorespunzător, care pierd energie valoroasă neutilizată. 

Rezultat, cheltuieli mari și pierderi de energie nevalorificate.

Acesta este principalul motiv care ne-a determinat sa facem calcule exacte, prin care să vă demonstrăm cum fereastra obișnuită o să vă aducă cheltuieli și bătăi de cap chiar din primul an după  instalare.

Să începem.

Prețul aparent mic pentru o fereastră obișnuită, e rezultatul unei completări a ansamblului de geam termoizolant foarte economic din punct de vedere al calității, funcționalității și posibilităților.

Acest lucru se răsfrânge direct asupra performanței totale pe care o va furniza fereastra.

Cea mai resimțită performanță e coeficientul de transfer termic, Uw, care se calculează în baza unor calcule și formule matematice.

Astfel, după cum puteți vedea mai jos, o fereastră obișnuită are un coeficient de eficiență energetică de 3,3 ori mai slab, sau cu 330% mai mic, decât coeficientul energetic pe care îl are Fereastra Prestige 80.

Anume acest coeficient, este baza unui calcul care ne demonstrează câți bani pierdem de la lună la lună pe risipirea energiei, ca rezultat al izolării slabe oferite de fereastra obișnuită.


Fereastra ObisnuitaFereastra Prestige 80
Coeficientul de eficienta energetica Uw2.380.72
Energie consumata/zi pentru un nivel de temperatura constant (22C)/zi23,661.317,170.09
Economie pe durata minima de viata a tamplariei (25 de ani)- incalzire cu gaz-17220.5417220.54
Economie pe durata minima de viata a tamplariei (25 de ani)- incalzire cu energie electrica-38225,8138225.81502

Pentru a menține în încăpere o temperatura constanta de 22 C pe perioada rece a anului, fereastra obișnuită  va pierde de 3 ori mai multă energie decât fereastra Prestige 80.

Ca rezultat, fereastra Prestige 80 își recuperează investiția în jur de 5 ani, dacă casa este încălzită cu gaz clasic, și în 2 ani, dacă casa este încălzită cu energie electrică.

Iar pe durata celor 25 de ani de exploatare prin garanție, fereastra Prestige 80 se va răscumpăra de aproape 2 ori, (1.7) dacă casa este încălzită cu gaz clasic, și de aproape 4 ori (3.8) dacă casa este încalzita cu energie electrică.

Aceste rezultate sunt posibile unor caracteristici excepționale ale ferestrei Prestige 80. Cu un profil de 7 camere și garnitură mediană, fereastra Prestige 80 permite sticla de pana la 52mm, lucru care asigură și determină un coeficient al izolării termice atât de bun.

Atât pentru ziua de astăzi, rămâneți alături, mâine vom analiza fereastra obișnuită vs fereastra Prestige 80 prin prisma caracteristicilor tehnice care caracterizează fereastra din punct de vedere al durabilității și rezistenței.

Iar dacă v-au rămas întrebări, sau poate aveți nevoie de un calcul și ofertă personalizată, nu ezitați să ne contactați prin una din modalitățile de mai jos

Distribuiti aceasta postare
Arhiveaza
🙂 Aveți întrebări despre produsele sau serviciile noastre? Întrebați și vă vom răspunde cât mai curând posibil.